OM AUTENTICO PAINT

Historien om Autentico började när makarna Eric och Ris Adams lämnade sina heltidsjobb i Holland och flyttade till London för att tillverka ekmöbler och lampor i egen design. Kundkretsen ökade snabbt och ur parets svårigheter att hitta målarfärg som levde upp till deras förväntningar, föddes idén om att utveckla en egen färg.

Tillsammans med erfarna färgtillverkare började Autentico sin resa. Ambitionen var att kombinera teknik med tradition och kreativitet med professionalism. Efter lite mer än ett år av experimenterande och testande lanserades den första färgen, möbelfärgen Autentico Vintage. Därefter kom Velvet, Versante, Venice... och slutligen Vivace och Volterra.

Autentico är ett familjeägt företag med produktion i Belgien och Holland och utställningslokaler i många delar av världen. I sina kalk- och kritfärger har Autentico på ett helt fantastiskt sätt sammanflätat de historiskt åtråvärda egenskaperna med de nya moderna teknikerna. Med Italiens kalkmålade fasader och stora konstnärer som Michelangelo som inspiration har de utvecklat ett brett sortiment bestående av miljövänliga och hållbara färger för både hem, trädgård och offentliga miljöer. Med en spektakulär färgpalett och många kompletterande produkter för kreativt skapande attraherar sortimentet både den professionella målaren, konstnären, hemmafixaren och hobbymålaren. Deras produkter håller mycket hög kvalitet och säljs över hela världen.