Silkscreentryck
Silks Screen Stencils är lätta att använda och gör det möjligt att skapa mer avancerade motiv med renare linjer och delikata små detaljer...

Silk Screen Stenciler

Det som skiljer Silk Screen stenciler från vanliga schabloner är att de är självhäftande och det utskurna mönstret är täckt med en tunn polyesterväv. Det fina nätet främjar en jämn fördelning av färg och tillsammans med den goda anslutningen mot underlaget förhindras färg från att blöda utanför motivet. Det gör det möjligt att skapa mer detaljerade tryck med renare linjer och mer invecklade mönster och motiv. 

Silkscreentryck som teknik om bygger på att färg pressas ner genom den tunna väven med hjälp av ett verktyg t.ex. en skrapa av gummi eller plast.

Schablonerna kan användas till dekormålning av väggar, golv, möbler samt annan inredning, men även till canvastavlor, textil och och mixed media m.m. Stencilerna är tvättbara och kan användas upp till 10 gånger med varsam hantering och rätt skötsel. Instruktioner

Schablonmålning / silkscreentryck:

  1. Förbered underlaget och säkerställ att det är helt fast, torrt, rent och fritt från fett.
  2. Ta bort skyddsarket och fäst schablonen på ytan som ska dekoreras. 
  3. Applicera ett tunt lager färg med medföljande verktyg (om det ingår), en gummiskrapa eller ett gammalt kreditkort... Dixie Belle har utvecklat verktyget Thing a ma jig , en liten vinklad gummiskrapa som är en idealiskt till färgapplicering vid användning av Silk Screen stenciler.
  4. Dra försiktigt bort schablonen igen och låt dig hänföras av den vackra detaljerade designen!
  5. För att skydda och förlänga livslängden på ditt motiv kan du försegla med ett vax eller ännu hellre topplack.  På så sätt riskerar du inte att skada, nöta eller slita på själva trycket i första hand.

Rengöring 

Silk Screens måste rengöras omedelbart eller läggas i ett vattenbad tills du kan rengöra det.

  • Rengör stencilen med ljummet vatten med tvål / såpa.
  • Låt stencilen torka med den klibbiga sidan uppåt.
  •  Sätt tillbaka skyddsarket efter att den torkat ordentligt.
  • Förvaras plant.

VIDEOR

Re Design
DIY - Silks Screen Stenciling - Using Chalk Paste on napkin.

Dixie Belle - Brushed by Brandy
How to use Silk Screen Stencils - Using Mineral Chalk Paint.

Dixie Belle - Lotus Theory Designs
How to use Silk Screen Stencils - Using Gilding Wax.