OLIKA UNDERLAG

"Allt kan målas och alla kan måla"

Stämmer verkligen det?

Nja... bara för att det kanske går att måla betyder det inte att du alltid borde göra det. Ibland är det helt enkelt inte lämpligt... och ibland måste man faktiskt veta vad man gör. 

Det kan naturligtvis handla om värdefulla antikviteter... men det kan vi inte tillräckligt om. Vi rekommenderar dock att tänka till ett varv extra innan du målar en äldre möbel med intarsia eller intakt imitationsmåleri. Färg kan alltid tas bort igen, men att återskapa och restaurera ett konstnärligt hantverk är svårare. Kanske kan du lämna vissa delar omålade och baka in dem i din nya personliga design?

 De allra flesta frågorna vi får handlar dock om vilka underlag och ytor som går att måla och vad som krävs för att lyckas, så det är vad den här sidan ska inrikta sig på. Ofta handlar det om korrekt utfört grundarbete och att använda rätt grundfärg.KAN ALLT MÅLAS?

De flesta ytor går att måla... men vissa är svåra och kräver noggrant grundarbete i kombination med de rätta produkterna. Egentligen spelar inte själva materialet så jättestor roll, det handlar mer om ytans profil och eventuella ytbeläggningar. Är underlaget stabilt eller mjuk och rörlig? Är ytan matt, blank, porös eller tät? Är den ren eller har den behandlats med impregnering, flamskyddsmedel, olja eller polish? Är den belagd med avvisande silikon eller teflon?

Oavsett material, fäster färg bäst på ytor som är rena, fasta och matta. Är underlaget också lite poröst och sugande får färgen ännu bättre fäste, eftersom den kan tränga djupare ner i materialet istället för att lägga sig ovanpå som en ytlig film. 

Ta även hänsyn  till VAR du ska måla (sovrum eller badrum...) och VAD du ska måla (möbel eller golv...). Hur mycket slitage ytan kommer utsättas för? Vad ska den klara av och hur länge du vill att det ska hålla? Schablonmålning på insidan av vitrinskåpets glasdörr utsätts inte för samma påfrestningar som ett målat klinkergolv i hallen...

OLIKA TRÄSLAG

Trä innehåller tanniner / garvsyra som kan tränga igenom målarfärgen och orsaka missfärgning av ytan om den inte först förseglas och förses med en spärrande barriär. Som en tumregel gäller att ju ljusare träet är, desto lägre tanninhalt. Ek, valnöt, körsbär och mahogny har högre tanninnivåer, medan lönn, björk och asp har låg tanninhalt och syra. Furu utsöndrar kåda är ökänt för sin gulaktig missfärgning och de missprydande fläckarna över kvistarna. Detta är viktigt att tänka på även vid betsning och vitlasering.

FURU

Tack vare tallens utbredning i Sverige Furu är ett mycket vanligt träslag i våra hem. Furu används både till möbler och inredning samt och som konstruktionsvirke. Det är ett medelhårt och kådarikt trä som har rikligt med kvistar och mörknar med tiden (kan behandlas med lut för att behålla sin ljushet).

Innan du målar
Det är mycket vanligt med genomslag där vätska från kvistarna blöder igenom färgskiktet och orsakar ful missfärgning av ytan. Därför behöver kvistar specialbehandlas och isoleras. Detta är speciellt viktigt när du målar med vita och ljusa kulörer, som annars  gulnar. Genomblödning kan ske nästan omedelbart i samband med målning, men den kan också komma smygandes och börja synas efter något eller några år. 

Målade ytor
Är möbel tidigare målad är detta (förhoppningsvis) redan gjort av föregående målare så att du redan har ett skydd, men om du avlägsnar befintligt ytskikt behöver du börja om från början.

Lackade ytor
Om ytan endast är klarlackad finns inga garantier mot genomblödning. Många filmbildande ytbehandlingar ger en barriär, men den kan vara mer eller mindre effektiv, mycket beroende på vad för slags lack som används. Är ytan behandlad / polerad med shellack (äldre möbler) är skyddet bra, oljeburna läcker står emot genomblödning bättre än vattenburna. Polyuretan ger maximalt skydd mot fukten som löser upp tanniner till garvsyra. Ett vattenburet akryllack lack kan ge en tillfällig barriär, men skyddet är sannolikt inte så långvarigt. 

Le'ts face it, oftast har du ingen aning om vad du målar på... så ta inga onödiga risker.

Grundarbete och målning
För att vara på den säkra sidan, rekommenderar vi att du alltid grundmålar med en spärrande grundfärg när du ska måla med vitt. Målar du med med svart eller någon annan mörk kulör kanske du kan hoppa över... men kvistarna kan komma att synas som mörkare fläckar, speciellt vid målning av färsk furu (men nyansens som helhet ser inte inte lika missfärgad och gul ut). 

Att välja grundfärg:

 • Använd en vit spärrgrund om du ska måla med vitt...
 • Välj en grå eller transparent spärrgrund (Dixie Belle Boss) om du ska måla svart...
 • En shellacksbaserad lösningsmedelburen grundfärg är allra effektivast  och bra till vita kulörer (Zinsser BIN)
 • En vattenburen grundfärg räcker oftast utmärkt till mörkare kulörer.

Avser du att hoppa över att isolera träet och kvistarna?
Tänk på att en tidigare lackad yta måste vara vara intakt och heltäckande för att erbjuda en barriär, så slipa inte bort mer än nödvändigt... och överväg att använda en vidhäftningsprimer istället.

Använda kvistlack
Är inte kvistlacket avfettat bör det användas med försiktighet tillsammansmed vattenburna färger. Det är viktig att det får härda och torka fullt innan övermålning, annars finns riken att färgen krackelerar och får små fina sprickor i ytan. 

Det är också vanligt att  fläckvis lackning framträder som "blanka" fläckar i slutfinishen. De lackade områdena är ofta blankare och mindre sugande, vilklet leder till att fler lager färg behövs för full täckning. För ett jämnt och slätt resultat behöver underlaget var enhetligt ifråga om färg, textur och absorption. Kvistlack är utmärkt till att förstärka skyddet över just kvistarna, men du får bäst resultat om du sedan ruggar upp området lätt med sandpapper och sedan och målar hela ytan med en spärrande grundfärg.

Laga kvistar
Ibland kan kvistarna i trät innebära en ojämn yta, sprickor och även hål... som kan behöva fyllas och spacklas igen för att ytan ska bli jämn slät. Täta och försegla först kvisten med kvistlack, spackla och slipa sedan slätt. Säkerställ att spacklet är helt genomtorrt innan du målar över, och inled med ett tunt lager som får torka innan du målar vidare (så att spacklet inte löses upp av fukten i färgen).

FAQ Mer

EK

Ek är ett starkt, hårt och tåligt träslag med livliga och intressanta mönster och kontraster i sin ådring. Eftersom ekträ är både vackert och hållbart är det ett mycket eftertraktat träslag till både till möbler, köksluckor och golv. Ek har också har bra motståndskraft mot fukt lan även används till utomhussnickerier och båtbygge.

Innan du målar 
Innan du börjar måla bör du undersöka ytan lite närmare och eventuellt testmåla någonstans för att säkerställa god vidhäftning. 

 • Ekmöbler kan var både massiva eller klädda med ekfanér (se målning av fanér)
 • Ek kan vara behandlat med både med såpa, olja, vax, bets och lack… 
 • Ekbord är ofta oljade, vilket innebär att ytan är fet och det kan vara svårt för färgen att få ordentligt grepp.
 • Ek innehåller garvsyra / tanniner som kan blöda igenom och missfärga den målade ytan, speciellt om du målar med vitt eller någon annan ljus kulör.  
 • Ek är ofta enkelt att färga, i stället för målarfärg kan du också använda bets, färgade hårdvaxoljor och vaxer för att fräscha upp eller förändra utseendet. Ekträ reagerar också starkt på järnhaltiga metaller och med järnvitriol kan du färga ekträ svart. 

Grundarbete & Målning
För ett lyckat resultat är det viktigt att utföra noggrant grundarbete samt grundmåla med en spärrande grundfärg för att förhindra genomträngning av tanniner. Är ytan lackad räcker det att rugga upp ytan, men är den oljad krävs en lite större insats.

Oljad ek:

 • Är ytan nyligen oljad och mättad av fett kan du inte måla ytan. Avlägsna så mycket olja som möjligt och vänta några månader så att oljan är fullt härdad.
 • Använd ett starkt fettlösande rengöringsmedel som TSP och/eller T-röd för att avlägsna fett och torka ut underlaget.
 • Slipa ytan för att jämna ut resta träfibrer och ådringsstruktur samt för att avlägsna det översta ytskiktet och göra underlaget mattare och mer mottaglig för färg.
 • Avlägsna allt slipdamm och rengör igen.
 • Grundmåla med en spärrande grundfärg som blockerar tanniner och olja från att tränga igenom färgskiktet. Till feta underlag rekommenderar vi inte en vattenburen grundfärg, ska du måla med vitt rekommenderar vi Zinsser BIN  (lösningsmedelburen äkta shellack) till mörkar färger går det också bra med med Zinsser Cover Stain (alkyd / oljebaserad grundfärg som kan övermålas med vattenburen färg).

Ek har en ganska öppen ådring och med ytlig struktur som kan synas igenom färgskiktet, det är inte säkert att färgen fyller ut tillräckligt för att få en yta som känns och ser helt slät ut. Om detta inte är ett utseende du uppskattar kan de lite fylligare krit- och mineralfärgerna fungera bättre än mer tunnflytande akrylfärg. Men räkna med många lager färg och lätt slipning mellan strykningarna. Man kan också använda wood / grainfillers och spackelmassor för trä till att fylla igen porer och ådringsmönster.

FAQ Mer

TEAK

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

TRÄFANER

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

OLIKA MATERIAL

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

KAKEL & KLINKERS

Vidhäftning och hållbarhet
God vidhäftning är alltid avgörande för slitstyrka och lång hållbarhet... och eftersom ytan på dessa material kan variera ganska mycket, skiljer sig också  förutsättningarna för målning.

Är kakelplattorna av porslin, keramik eller sten?
Är ytan glaserad eller naturlig, sträv och porös?
Är ytan behandlad med sten- eller klinker försegling eller polish som innehåller silikon eller fett?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

LAMINAT, MELAMIN & FOLIE

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

HÅRDPLAST & MJUKPLAST

Mjuk och flexibel plast är inte lämpligt att måla. Dels beror det på att materialet är så rörligt att den stelare färgen kan spricka och krackelera, men också på grund av att mjukplast innehåller mjukgörande ämnen som kan förhindra att färgen torkar och härda som den ska. Vidhäftningen blir bristfällig och ytan kan kännas lite klibbig. Det kan däremot gå bra att måla hårdplast. Det går t.ex. bra att måla ytterdörrar i uPVC (innehåller inte mjukgörare som PVC).

Hårdplast
Povmåla alltid först för att kontrollera att underlaget inte avvisar färgen och att vidhäftningen är tillfredställande! Tänk på att tillåta ett par dygns härdning innan ett "reptest" utförs. Full härdning tar som regel några veckor.

 • Rengör exempelvis med  TSP, Krud Cutter Gloss Off , Autentico Omniclean eller T-röd
 • Slipa för att rugga upp ytan om plasten är slät och blank (annars blir den målade ytan lätt mycket repkänsilg). Färg fäster alltid bättre på lite mattare och strävare underlag.
 • Rengör igen med rengöringsmedel eller torka av ytan med T-röd. Det är sedan viktigt att det inte finns några rester av rengöringsmedel som lägger sig mellan underlaget och färgen. Vissa rengöringsmedel är alkaliska (högt pH-värde) vilket också kan påverka färgens egenskaper (ytan behöver neutraliseras innan målning)
 • Grundmåla med en vidhäftningsprimer som Fusion Ultra Grip (transparent), Dixie Belle Slick Stick (vit) eller Rust-Oleum's plastprimer i sprayburk (vit). Även Zinnsser BIN har god vidhäftning. Målar du med Autentico så har Undercoat bäst vidhäftning utav deras färger och grundfärger (men inte lika bra som Fusion Ultra Grip, vilken inte innehåller några pigment eller mineraler som fyllnadsmedel). 
 • Vid applicering av grundfärgen är det viktigt med tunna lager och vältilltagna torktider för att få ett hållbart resultat. Använd gärna en appliceringssvamp eller en skumroller (ej till produkter som innehåller lösningsmedel).
 • Låt grundfärgen torka över minst över natten, men helst ett par dygn, innan du fortsätter att måla med önskad målarfärg.
 • Vill du ha ytan extra motståndskraftig kan du avsluta med ett lager starkt topplack.
 • Var mycket försiktig under härdningstiden (2-3 veckor).

FAQ Mer

PLASTMATTOR & LINOLEUM

Att måla en golvmatta är aldrig jämförbart med att lägga ett nytt golv men det kan vara ett enkelt och billigt sätt att fräscha upp ett utseendet i väntan på en större renovering.

Plast eller Linoleum?
Till att börja med kan det vara bra att veta om det är en plastmatta eller linoleummatta som ska målas:

 • Plastmattor (vanligt på 90-talet) är ofta lite blankare, mjukare, har ett jämnare mönster/struktur. Såpa och Nafta kan ge en flammig yta.
 • Linoleummattan är ofta mattare, starkare, hårdare  och mer stum (svårare att skära) och har en viss oregelbundenhet i mönstret/strukturen. Linoleum kan lukta illa (likt kräk) vid våttorkning (vanligt på 60- och 70-talet). Linoleum påverkas av vatten används inte i våtrum

Plast
Plastmattor är svåra att måla och det är inget vi rekommenderar i första taget. Gamla plastgolv innehåller ftalater, mjukgörande ämnen som kan gå upp i färgskiktet och göra så att färgen inte torkar och härdar som den ska. Den målade ytan kan kännas lite klibbig och färgen släpper och flagar efter en kort tid. Många plastgolv har också ofta ett skyddande ytskikt av t.ex. polyuretan (flexibelt och hvattenavvisande), mattan kan vara behandlad med golvpolish. Alla dessa ämnen kan orsaka vidhäftningsproblem. 

 • Gör ALLTID ett målartest!
 • Undvik att måla ett trafikerat golv som utsätts för hårt slitage. 
 • Rengör med exempelvis  TSP, Krud Cutter Gloss Off  eller Autentico Omniclean  (använd skurduk/ grön Scotch-Brite).
 • Slipa och dammsug upp allt slipdamm. Det finns slipverktyg med ledstång på byggvaruhus (så att du slipper krypa på golvet).
 • För att torka ut mattan och få bort de mjukgörande ämnena, svabba på rikligt med T-röd som får stå över natten (tränger in djupare efter slipning).
 • Grundmåla med en vidhäftningsprimer, i första hand rekommenderar vi Fusion Ultra Grip alternativt Dixie Belle Slick Stick eller Rust-Oleum's plastprimer i sprayburk 
 • Vid applicering av grundfärgen är det viktigt med tunna lager och väl tilltagna torktider för att få ett hållbart resultat. Använd en roller med kort lugg och arbeta ut färgen  mycket väl.
 • Låt grundfärgen torka/härda ett dygn eller två.
 • Fortsätt rolla tunna lager med vald färgsort. Fusion Mineral Paint (ren akrylvärg) är ett bra val eftersom den bibehåller större flexibilitet än en krit- och mineralfärg). Låt torka minst 4 timmar mellan lagren, helst längre.
 • Avsluta eventuellt med ett golvlack.  
 • Var mycket försiktig under härdningstiden (2-3 veckor). Använd möbeltassar.

Linoleum
Linoleum är ett naturmaterial (väv) och som består av linolja. Linoleum innehåller inga lösningsmedel och mjukgörare som plastgolv och går bra att måla med rätt produkter. För att färgen ska fästa ordentligt på linoleumgolvet måste du först få bort bort all gammal bonvax, polish, fett och smuts. Golvet måste vara helt rent, torrt och matt innan du börjar måla. Provmålning av en mindre yta rekommenderas för att se att golvet är fritt från polish och färgen får bra vidhäftning.

 • Rengör med exempelvis  TSP, Krud Cutter Gloss Off  eller Autentico Omniclean, skrubba med borste eller en grön Scotch-Brite. Inga rester av vax, fett eller rengöringsmedel får finnas kvar, så skölj rent ordentligt efteråt. Vissa rengöringsmedel är alkaliska (högt pH-värde) vilket också kan påverka färgens egenskaper (ytan behöver neutraliseras innan målning).
 • Slipa mattan vid behov.  Det finns slipverktyg med ledstång på byggvaruhus (så att du slipper krypa på golvet).
 • Dammsug upp allt slipdamm och rengör ytan igen.
 • Grundmåla med Zinsser BIN eller en lösningsmedelsburen (oljebaserad) isolerande grundfärg. Vid applicering av grundfärgen är det viktigt med tunna lager och väl tilltagna torktider för att få ett hållbart resultat. Använd en roller med kort lugg och arbeta ut färgen  mycket väl. 
 • Låt grundfärgen torka/härda ett dygn eller två.
 • Fortsätt rolla tunna lager med vald färgsort, exempelvis Autentico Versante, Fusion Mineral Paint eller Dixie Belle Silk. Låt torka minst 4 timmer mellan lagren, helst längre.
 • Avsluta eventuellt med ett golvlack.
 • Var mycket försiktig under härdningstiden (2-3 veckor). Använd möbeltassar.

FAQ Mer

TEXTIL, LÄDER & VINYL

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

GLAS & PORSLIN

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

STEN & MARMOR

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

KERAMIK & TERRAKOTTA

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

METALL

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer


OLIKA YTBEGANDLINGAR

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

BETSADE YTOR

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

OLJADE YTOR

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

VAXADE YTOR

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

YTOR MÅLADE MED LINOLJEFÄRG

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer


ÖVRIGT

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

IKEA & NYPRODUCERADE MÖBLER

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

ELEMENT, KAKELUGNAR & ÖPPNA SPISAR 

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

NÅLFILTSMATTA I TRAPPA

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

SANDALER, SKOR OCH BOOTS

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer

BILAR & HUSVAGNAR

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus. 

Lorem Ipsum
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry:

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. 
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.

FAQ Mer