AVHÄMTNING

Lantligt beläget i Roslagen några mil norr om Stockholm (längs med E18 mot Norrtälje) har vi vårt lager och en enkel liten "gårdsbutik". Observera att det är ute på landet - Långt från Vallentuna Centrum!

GÅRDSBUTIK 

Vi har stängt gårdsbutiken för DROP-IN besök under våra öppettider (gäller även helger). Vi har istället öppet för avhämtning av förbeställda varor alla dagar i veckan (se öppettider nedan). Vi planerar för helgöppet till sommaren igen, eventuellt i form av tidsbokning för att undvika "korvstoppning" och långa väntetider.

FAQ

Varför har ni bara avhämtning?

Covid19
Byggnadens utformning och det begränsade utrymmet gör det mycket svårt att hålla avstånd och vi har valt att inte ha "vanliga öppettider" eftersom det direkt blir trångt vid fler samtidiga kundbesök.

Information till dig som kund
Vi har inte en traditionell butik med prismärkta varor på display för påseende och en butikskassa längre. Vi har snarare en arbetsplats med tillhörande lagerförvaring. Vårt sortiment har med åren vuxit sig större än vad som får plats i vår lilla gårdsbutik och lagret är numera fördelat mellan flera byggnader. Du får helt enkelt en mycket bättre överblick genom att titta på sortimentet i vår webbutik! I webbutiken finns ofta inspirerande fotografier och produktbilder... hos oss är alla varor förpackade och förseglade.

Många färger och produkter finns inte heller förberedda och klara för direkt försäljning. Vi bryter färg, tillreder effektpulver och pigmentblandningar, samt häller upp i burkar, skriver ut etiketter och märker i samband med en beställning. 

Fördelarna med avhämtning
Direktförsäljning på plats har helt enkelt inte fungerat väl för oss. Väntetiderna kan bli mycket långa när varor ska hämtas, färger ska brytas och textiler klippas (i andra byggnader). För att det ska fungera rent praktiskt behöver vi vara två personer på plats, en som tar hand om butik, kassa och kundrådgivning och en som förbereder och tar hand om beställningarna. Tyvärr finns inte den möjligheten. Att istället ha öppet för avhämtning av förbeställda varor är ett arbetssätt som fungerar smidigt, det ger oss en bättre arbetsmiljö och vi får nöjdare kunder.

Kan jag komma och titta på färgerna i verkligheten?
Tyvärr kommer du bli besviken...

Det finns inte mycket "färg" att titta och känna på... utan vi använder oss främst av samma färgkartor och fan deck som vi säljer i vår webbutik. Vårt färgsortiment är alldeles för omfattande för att vi ska kunna måla upp färgprover i alla olika färgsorter och kulörer. Att bryta färg och öppna burkar (som vi sedan ej kan sälja) handlar om en svindlande hög kostnad. De små handmålade träbitarna ("tagsen") som vi säljer i vår webbutik finns inte heller färdiga på lager i samtliga kulörer. Vi passar på att måla upp dem i samband med att någon beställer ett prov på just den färgsorten och kulören.

Fusion Mineral Paint och Dixie Belle två färgsorter förvaras de i genomskinliga plastburkar, men de kan inte användas som "färgprov" eftersom kulören ser annorlunda ut efter att färgen torkat.

Vi restaurerar eller målar inte möbler, utan vi är kort och gott en färghandel. Därför finns det heller inga "visningsmöbler" att titta på. Vi har tyvärr varken tid eller utrymme att måla, vi behöver vartenda kvadratmeter till hyllor och varuförvaring. 

Kan jag komma och titta på textil och möbler?
Önskar du komma hit för att titta på t.ex. textil eller våra handsnidna mahognymöbler så behöver det organiseras i förväg. Vi behöver förbereda och hämta det innan du kommer (förvaras på annat ställe). 

FAQ Mer

AVHÄMTNING AV FÖRBESTÄLLDA VAROR

Avhämtning är ett snabbt och smidigt alternativ för våra lokala kunder eftersom du inte behöver vänta medan vi bryter din färg, hämtar dina varor och gör i ordning din beställning.

  • Du beställer och betalar dina varor i förskott i vår webbutik (välj avhämtning som fraktalternativ i kassan). 
  • Vi bryter din färg och plockar din beställning i förväg och meddelar dig när den är klar att hämta.

FAQ 

Kan jag köpa till fler varor när jag hämtar min beställning?
Det beror på om det finns färdigt och lättillgängligt. Vill du lägga till färg och produkter från Fusion och Dixie Bell går det som regel bra, detsamma gäller andra färdiga produkter som schabloner, transfers och decoupagepapper. Vi bryter inga färger (från Autentico) medans du väntar. OBS! Vi har ingen aktiv butikskassa, önskar du komplettera med något behöver du beställa det i vår webbutik (via din mobiltelefon). 

Kan ni skicka istället?
Om du ångrar dig och vill att vi skickar din beställning så kan du "köpa till" en frakt i vår Webbutik.
Betala för fraktkostnaden här ⇒

FAQ Mer

  ÖPPETTIDER - Avhämtning

Har vi ändrade öppettider eller stängt annonseras det ALLTID på den här sidan! Det gäller även röda dagar, storhelger, lov- och semestertider (på Facebook kan vi kan inte ange öppettiderna i ett format som är korrekt).

LUNCHÖPPET för avhämtning
Beställning behöver göras senast kvällen innan.
Måndag - Fredag: 11:00 - 13:00 (ingen föranmälan kärvs) 

KVÄLLSÖPPET för avhämtning
Beställning behöver göras senast kl 12:00 samma dag.
Måndag - Torsdag: 17:00 - 19:00 efter föranmälan till e-post: [email protected]

HELGÖPPET för avhämtning
Beställning behöver göras senast kvällen innan.
Lördag: 12:00 - 15:00 (ingen föranmälan krävs)
Söndag: 12:00 - 15:00 efter föranmälan till e-post: [email protected] 

FAQ 

Kan jag komma på annan tid?
På övriga tider ställs varorna ut i en box med kodlås för upphämtning vid önskat klockslag. OBS! Många produkter klarar inte extrem kyla eller hetta under en längre tid, det är därför viktigt att du kommer på avtalad tid (du bör komma inom en timma från angett klockslag). 

Föranmälan med önskemål om dag och tid sker till e-post: [email protected]

FAQ Mer

HITTA HIT

Painted Pieces Sweden AB

Kullängen 3B
186 96 Vallentuna