AUTENTICO VINTAGE
Chalk Paint

Autentico VINTAGE är en miljövänlig äkta kritfärg (chalk paint) som innehåller över 35% kalciumkarbonat (krita). Färgen framställs från grunden och utgörs av ett fåtal ingredienser av allra högsta kvalitet. Inspiration har hämtats ur gamla traditionella recept sammansatta av naturliga ingredienser. Vintage är en enkel färg utan en massa extra tillsatser och moderna finesser som sannerligen representerar fram "The Charm of Chalk"... Mästaren i sin klass, som visar oss vad det verkligen innebär att måla med krita.


Möbel och Dekorfärg
Vintage är speciellt framtagen för dekor- och möbelmålning. Det är en bra nybörjarfärg som är lätt och rolig att måla med. Vintage fäster på de flesta underlag utan omfattande grundarbete. Små misstag och droppar kan mycket lätt avlägsnas med finkornigt sandpapper så att den målade ytan blir silkeslen utan märken efter penseln.

Vintage uppskattas framförallt av möbelkonstnärer och de som älskar den lantliga, gammaldags och slitna stilen. Eftersom det är en mjuk och porös färg fungerar den utmärkt tillsammans med olika dekorativa tekniker som t.ex krackelering och slitningar. Vintage kan också spädas och återfuktas med vatten under målning, vilket gör det till en utmärkt färg för ombre, blending och skuggtekniker. Med olika färgade vaxer skapas enkelt ett autentiskt antikt utseende samt en rad andra effekter som t.ex drivved. 

Den målade ytan behöver förseglas med möbelvax, olja, sealer eller lack för att bli motståndskraftig mot fläckar, vatten och slitage.Credit: Painted Pieces Sweden Photo: Anette JidlowCredit: Painted Pieces Sweden Photo: Anette Jidlow


Produktinformation
 • Vattenburen
 • Helmatt, endast 2% glans
 • Innehåller över 35% kalciumkarbonat (finmald kalksten)
 • Fäster på nästan alla underlag utan omfattande grundarbete
 • Mycket snabbtorkande, ytan är torr inom 30 minuter och övermålningsbar inom 1-2 timmar
 • Vattenbaserad, miljövänlig och så gott som luktfri
 • Låg VOC (flyktiga organiska ämnen som är skadliga för hälsa och miljö)
 • Godkänd till barn och barnleksaker (tillsammans med Autentico Sealer)
 • Finns i Autenticos samtliga standardkulörer (ca 150 st) samt våra egna nyanser från PP Vintage Collection
 • Burkstorlek 100/150 ml, 500 ml, 1 liter och 2.5 liter
 • En liter räcker till 8-13 m² (en strykning) beroende på underlagets profil och vald kulör
 • Måla inte vid hög luftfuktighet, temperaturer under 10°C eller över 30°C
 • Förvara på sval och torr plats, skyddad från frost. Vintage innehåller huvudsakligen vatten, kalciumkarbonat (krita), harts (bindemedel), titandioxid (vitt pigment med hög opacitet) och biocider (hindrar tillväxt av bakterier och mögel). Kulörerna bryts med vattenlösliga, miljövänliga, VOC-fria färgpigment (både naturliga och syntetiskt framställda). Autentico använder råvaror av finaste kvalitet med minimal påverkan på miljön och användarens hälsa. Tillverkningsprocessen är ZERO-Waste.  Miljöinformation: Innehåller 9g / L VOC (European * Decopaint * Direktiv (2004/42 / EG), tillåten mängd (Cat A/a) är 30g/L VOC. Uppfyller EN71-3 och får användas till barnmöbler och leksaker. Biocid CMI/MI (3:1) kan orsaka kontaktallergi. Källa: Autentico/produktetikett.


Beräkna färgåtgång

Färgåtgång

En liter Vintage räcker till 8-13 m² beroende på underlagets profil och vald kulör...

LÄS MER Om grundarbete

Grundarbete

Vintage fäster mycket bra på de flesta underlag utan omfattande grundarbete...

LÄS MER Om att måla möbler

Måla Möbler

Kritfärger målas med en syntetpensel för bästa resultat, det går också bra att rolla...