Kalk- & Strukturfärg 

Om kalkfärg 

KALKFÄRG (lime paint)
Äkta traditionell kalkfärg är en helt naturlig produkt bestående av kalciumhydroxid (våtsläckt kalk). Färgen innehåller inte något extra tillsatt bindemedel utan det är själva kalken är som är "bindemedlet". De mycket fina kalkpartiklarna förenar sig med underlaget och binder sig genom genom härdning i reaktion med koldioxider i luften (karboantierar och bildar kalciumkarbonat).

Kalkfärger behöver dock ett poröst underlag för att kunna penetrera djupt och ett mineraliskt underlag för optimal vidhäftning. På ogenomträngliga och blanka underlag kommer färgen att krita och flaga (precis som Milk Paint). Ju mer utspädd en kalkfärg är, desto sämre är hållbarheten (mindre bindning). Kalkfärger är mycket omtyckta för sin transparens och lyster som ger ett unikt, levande och lite molnigt utseende.

FAQ Mer

Autenticos kalkfärger

Gemensamt för Venice och Volterra är att du behöver grundmåla med Autentico Velvet eller Vintage innan applicering. Vad som också är viktigt att tänka på är det alkaliska höga pH-värdet som kan göra dem frätande. Kalkfärger kan vara mycket uttorkande för huden och stänk kan orsaka skada om det hamnar i ögonen. 

Kalkfärger ser mörka ut vid applicering men torkar sedan till en mycket ljusare nyans. Karaktäristiskt är det naturligt molniga och lite flammiga utseendet - men för kraftiga effekter och specifika effekter måste man manipulera färgen genom olika appliceringstekniker.

VENICE (lime paint)
Autenticos färg Venice är en kalkfärg med lite tjockare konsistens som kan användas outspädd till strukturmålning eller spädas med vatten och användas som en laserande "lime wash".


VOLTERRA
 (lime & marble paint)
Voterra har en ännu tjockare konsistens som påminner lite om spackel. Utöver kalk innehåller Volterra även marmorpulver och andra mineraler. Volterra är inte en "traditionell kalkfärg" utan används främst som effektfärg till möbler och fondväggar m.m.

 

FAQ Mer

Sortiment - Produktkategorier

AUTENTICO VENICE (kalkfärg) 
Venice är en vägg- och möbelfärg av våtsläckt kalk om ger en mjuk och naturligt levande yta. På icke sugande underlag rekommenderas grundmålning med Velvet eller Vintage. Venice är diffusionsöppen och tillåter fuktvandring samt verkar antimikrobiellt...

AUTENTICO VOLTERRA (kalk & marmorfärg)
Volterra är kalk- och marmorfärg med tjockare konsistens. Med Volterra skapas lätt struktur, nyansskiftningar och olika effekter. Volterra kan även appliceras slätt och poleras till hög glans. Det är underbar färg fondväggar med tadelakt- och betongeffekter..